“ Massage is simpelweg ONTspannen “

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage (BWM), ook wel reflexzone-therapie genoemd, is in de 50-er jaren ontwikkeld door Mevr. E. Dicke.  Bij een reflexzone massage wordt er  uit gegaan dat er lichaamszones zijn, die onderling in verbinding met elkaar staan.  Elke wervel heeft een  relatie met een deel van het lichaam (segmentale relatie).  De wervelkolom staat hierdoor centraal  bij inspectie voor herkenning van aangedane zones.  Door het stimuleren van de, in de huid en  onderliggend bindweefsel gelegen, zenuwuiteinden wordt er een betere doorbloeding verkregen in de betreffende zone.  En daarmee ook de bijbehorende inwendige organen, huid, spieren, botten en bloedvaten.  De stofwisseling zal geoptimaliseerd worden en blokkades kunnen in het lichaam worden opgeheven zodat herstelprocessen in gang worden gezet.
Belangrijkste kenmerk van deze effectieve massage is de betrokkenheid van het zenuwstelsel met invloed op het hele lichaam.  De technieken die gebruikt worden  kunnen variëren van lichte strijkingen tot zeer scherpe huidrekkingen, tot het oppakken en rollen van de huid.  Er wordt direct op de huid gemasseerd zonder gebruik van olie en dit kan in eerste instantie een onprettig  en scherp gevoel geven. BWM richt zich op het losmaken van de spanning in het bindweefsel (het weefsel tussen de huid en spieren).  De massage is een uitnodiging om letterlijk en figuurlijk te ervaren wat er onderhuids verborgen ligt.
De duur van de behandeling is minimaal 30 – 60 minuten. De eerste keer is minimaal 60 minuten inclusief intake. De massage kan 48- 72 uur doorwerken.

Toepassingen :
functionele klachten van het bewegingsapparaat  /  circulatiestoornissen  /  bij stoornissen en klachten na een ziekte  /  aandoeningen in buik, borstkast, maag of darmen  /  pijnbestrijding  /  hoofdpijn, migraine  /  chronische verkoudheid  /  littekens en verklevingen.

Sportmassage

Bij sportmassage wordt voornamelijk het spier- en peesstelsel behandeld.    Sportmassage is geschikt voor iedereen die wel eens last heeft van stijve of vermoeide spieren of bijvoorbeeld een vastzittende nek, schouders of rug.   De overbelasting hoeft dus niet alleen veroorzaakt te zijn tijdens het sporten, maar kan ook ontstaan zijn tijdens dagelijkse bezigheden of een verkeerde houding. Stress kan ook een grote rol spelen in het ontstaan van deze klachten. Massagetechnieken die worden gebruikt  zijn drukmethodes, strijkingen, knedingen en fricties. Handgrepen, tempo, en dosering worden afgestemd op de toestand van de spieren. De duur van de behandeling varieert van 30 – 60 minuten. Belangrijkste effect van sportmassage : afname van de spierspanning / bevordering van de bloedcirculatie / bevordering vocht en afvalstoffen / bestrijden van spier verhardingen, spierpijn of -kramp / bewerkstelligen van beter functioneren en coördinatie / bestrijden van vermoeidheid en spanning (stress ) / bevorderen van soepele spieren en algehele ontspanning in lichaam en geest. Sportmassage, speciaal voor sporters, kan op verschillende manieren gegeven worden : Stimulerende massage ; dit is een massage die vooraf aan de sportactiviteit plaatsvindt met als doel : • verbeteren van de doorbloeding in een spiergroep • verbeteren van de stofwisseling • verhogen van de spiertonus • algehele opwarming spieren( is géén vervanging voor warming-up) Sederende massage ; dit is een massage die na de sportactiviteit plaatsvindt met als doel : • bevorderen van versnelde afvoer van de afvalstoffen en ontwatering • verlagen van de spiertonus • bestrijden van spierverhardingen • verlagen van eventuele spierpijn of vermoeidheid • algehele bijdrage herstel van het lichaam • ontspanning,

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD), ook wel oedeemtherapie genoemd, is in de 30-er jaren ontwikkeld door Dr. Emil Vodder.  MLD is een massagetherapie gericht op stimulatie van het lymfestelsel. Het lymfestelsel is de bewaker van onze gezondheid!  MLD stimuleert het lymfestelsel  en zorgt  voor optimale afvoer van het overtollig lymfevocht. Belangrijkste kenmerk van deze massage is de huidverschuiving.  Hierbij wordt de opperhuid over de onderhuid verschoven.  Deze subtiele huidrekking activeert de motoriek van de kleppen van een lymfevat en stimuleert hierdoor de doorstroming van de lymfe. Bij zwellingen ten gevolge van ongevallen en blessures kan MLD toegepast worden, dit in tegenstelling tot gewone (sport)massage.  MLD heeft dan een pijnstillend effect en kan het herstel versnellen.  MLD kan ook preventief ingezet worden als voorbereiding op een intensieve sportactiviteit, operatie,  reinigings- of afvalkuur. MLD is een subtiele zachte ritmische massage welke bestaat uit  lichte aanrakingen van de huid met beïnvloeding van de onderliggende weefsels en lymfe.  De massagetechniek omvat verschillende handgrepen met de nadruk op subtiel, zacht schuivende cirkelvormige en pompende afvoerende bewegingen. MLD begint altijd bij de lymfeklieren in de hals en afhankelijk van de klacht wordt MLD voortgezet op de benen, buik, rug, schouders of armen. De spieren worden niet aangeraakt en daarom wordt er ook niet gewerkt met olie. De duur van de behandeling is minimaal 30 minuten en maximaal 60 minuten. De massage kan 24-48 uur doorwerken. Toepassingen : stress, (spannings)hoofdpijn  /  lymfereiniging  /  zwellingen (oedeem)  / tijdens en na de zwangerschap (na 3 maanden)  / verstuikingen  / bij (sport)blessures, spierpijnen of spierletsel  /  doorbloedingsstoornissen, bloeduitstortingen  / na infecties of ontstekingen  /  na medicatie gebruik  / constipatie  /  weerstandsverhoging  /  hoofdpijn, migraine  / tijdens en na reinigings of afvalkuur  /  vóór en na een operatie  / voorbereiding intensieve sport activiteit.

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op eeuwenoude Japanse drukpuntmassage waarbij vingerdruk wordt gecombineerd met andere massagetechnieken.  Bovenlichaam, hoofd, armen en handen worden gemasseerd op  meridiaanbanen. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, het spier- en zenuwstelsel te stimuleren en energiebanen beter te laten stromen.  De aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof (naar hersenen) wordt verbeterd. Dit zorgt direct voor een verfrissend en ontspannen gevoel van lichaam en geest na de massage. Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven en kan een ideale eerste kennismaking met massage zijn. Deze laagdrempelige massage werkt pijnverminderend, ontspannend, werkt preventief op RSI en brengt het lichaam meer in balans. De tijdsduur varieert van 20 – 45 minuten (afhankelijk van jouw wensen). Toepassingen : stress; (spannings)hoofdpijn  /  nek- & schouderklachten  /  RSI-klachten  /  concentratieverhogend  /  vermoeidheidsverschijnselen  / verkramping in rugspieren  en algehele ontspanning voor lichaam en geest.

Bedrijfs stoelmassage

Snel weer ontspannen en productief “ Stoelmassage is zeer geschikt voor mensen die veel uren achter de computer doorbrengen, regelmatig onder hoge druk werken en/of langdurig in dezelfde houding zitten. De spieren die daar het meest onder te lijden hebben kunnen zich na stoelmassage weer ontspannen. Resultaten van deze massagevorm zijn snel voelbaar;  de werknemer is in relatief korte tijd weer terug aan het werk en voelt zich alerter en productiever. Stoelmassage heeft een positief effect op ziekteverzuim en kan  RSI en stress verminderen of voorkomen. Bij voorkeur wordt stoelmassage 1 maal per 4 weken gegeven voor een optimaal resultaat. Voordeel bedrijfsstoelmassage : • afname ziekteverzuim • stress verlagend • preventie RSI, stress en burn-out klachten • verhoogde produktiviteit • positieve werksfeer Bedrijfs stoelmassage kan voor medewerkers vanuit het bedrijf worden aangeboden en is volledig aftrekbaar. Meer informatie is te vinden op de site van de belastingdienst/ gerichte vrijstellingen/ 20.1.9.

Ontspanningsmassage

” Ontspannen is niets anders dan los laten met de nadruk op laten. Laten …..eigenlijk niets moeten om jezelf te ont-moeten “ Ontspanningsmassage, ook wel klassieke Westerse massage genoemd, is een massage gericht op ontspanning.  Je ligt op de massagebank en hoeft even helemaal niets.  Het is een rustige massage met zachte strijkingen en knedingen direct op de huid. Er wordt gewerkt met olie waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele allergieën. De kracht van zachtheid De kracht van deze massage schuilt in haar zachtheid.  Door zachtheid is weerstand niet meer nodig en kan je je overgeven aan wat je voelt en ervaart. Zachtheid in hoofd en spieren hebben een positief effect op de algehele circulatie in het lichaam. Het is een perfecte massage bij stress en piekeren. Een combinatie met manuele lymfedrainage versterkt en verdiept de ontspanning. De duur van de behandeling varieert van 45 – 90 minuten. Toepassingen : stress, piekeren  /  hoofdpijn  /  vermoeidheid  /  pms-klachten  /  slapeloosheid  /  verkramping in spieren  /  slechte doorbloeding  / algehele ontspanning voor lichaam en geest of gewoon “ een momentje voor jou “.

Energetische Massage :

“ Terug naar je lichaam “ Energetische massage is afkomstig uit het Verre Oosten en heeft een geschiedenis van meer dan 5000 jaar oud.  De Oosterse geneeskunst gaat er van uit dat de levensenergie “chi” door het lichaam stroomt via de meridiaan- of energiebanen.  Een ongehinderde energiestroom zorgt ervoor dat we ons gezond voelen en in balans zijn.  Als de spanning en stress van het dagelijks leven teveel wordt heeft dat invloed op ons denken en ons lichaam.  Dit ontwricht de energiestroom. “ Energetische therapie leert je weer opnieuw je lichaam te ontspannen op plekken die gespannen of pijnlijk zijn en te  luisteren naar jezelf. “ Energetische massage is een rustige vorm van massage met zachte strijkingen en aanrakingen van bepaalde plekken op het lichaam. Hierdoor wordt  energie overgebracht en gestimuleerd zodat het  ongehinderd in het lichaam kan gaan stromen.  Het helpt je om je denken en piekeren los te laten en bij jezelf te komen.  Terug naar de basis.  Je kunt op deze massage reageren met koude rillingen, warmte, tintelingen, zwaarheid of loomheid.  Door de ontspanning zal je je fitter en vitaler gaan voelen. De duur van de behandeling varieert van 45 – 90 minuten. Toepassingen : stress, (spannings)hoofdpijn  /  opgejaagd of onbestemd gevoel  /  hoofdpijn  /  vermoeidheid  /  slapeloosheid  / zwaar gevoel in spieren, loomheid  /  teveel in je hoofd zitten, piekeren  OF gewoon “niet lekker in je vel te zitten”.

Acces Bars®

“ Wil jij je volkomen ontspannen voelen en meer rust en ruimte in hoofd en lichaam creëren? “ In het hoofd bevinden zich verschillende energiebanen (bars genaamd), die met elkaar verbonden worden door 32 punten op het hoofd. Tijdens een Bars behandeling worden deze punten zachtjes aangeraakt waardoor de energie in de banen tussen de punten op gang wordt gebracht en gaat stromen. Alhoewel de hoofdaanrakingen minimaal zijn, voel je je vrijwel direct na de sessie ontspannen, met meer rust en ruimte in hoofd èn lichaam. Dat gevoel kan in sommige gevallen vrij lang aanhouden. Je ligt gekleed onder een deken op de massagetafel en hoeft voor even niets anders te doen dan simpelweg te liggen. De duur van de behandeling varieert van 60 – 90 minuten. Toepassingen : stress, (spannings)hoofdpijn / zorgen ,veel piekeren / hoofdpijn,migraine / vermoeidheid / slapeloosheid zwangere vrouwen / faalangst / ADHD.

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage is een combinatie tussen fysieke en energetische massage. Het doel is om de doorstroming van levensenergie (Qi) te stimuleren. Een teveel of tekort aan spanning in huid-, bind-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van deze energie. Om deze blokkades op te heffen werk ik enerzijds met massagegrepen die direct het gespannen weefsel losmaken en anderzijds met polarisaties, dit zijn verbindingsgrepen die inwerken op het vrij doorstromen van de energie. De ademhaling kan de werking van de polariteitsmassage versterken, daarom zal ik deze betrekken bij de massage. Deze holistische massage werkt op zowel het mentale, fysieke, emotionele vlak, welke zorgt dat de balans tussen deze lagen wordt hersteld.

Lees hier meer over Polariteitsmassage